Cjenik, katalog i tehnički podaci

Saznajte više o svim dostupnim modelima Vitare, dodatnoj opremi i tehničkim podacima. Za više informacija preuzmite dokumente u .pdf datoteke ispod.

Jača. Upadljivija.

Otkrijte obnovljenu Suzuki Vitaru! Popularni oblik japanskog SUV-a ostao je zadržan, sa naglaskom na detaljima koji su sada izraženiji. Svaki detalj Vitare zrači dinamikom, naglašavajući aktivni životni stil njezinih vozača. Bogata ponuda boja i dizajna omogućuje vam da kombinirajući detalje vanjštine i unutrašnjosti izrazite vlastitu osobnost i kreirate automobil kakav ste oduvijek željeli.

Bright Red VitaraVanjski elementi
Nova Vitara postala je još izraženija novom vertikalnom kromiranom rešetkom i kromiranim odbojnikom.
Pogled iz profila
Nova Vitara propoznatljiva je po off-road linijama koje je nasljedila od prethodnika.
Suvremeni detalji
Pod novim stražnjim krajem nalaze se moderna LED svjetla, dajući Vitari moderniji izgled.

Vrhunska optika

Značajan oblik prednjeg svjetla Vitare također pridonosi atraktivnom izgledu automobila, a njegova LED tehnologija daje sjajnu svjetlost i uštedu energije. Svjetlosna leća je vertikalno smještena i također ima LED dnevno svjetlo (DRL) za sigurnu vidljivost danju, a svjetla za maglu će se koristiti u najgorim vremenskim uvjetima.

Zapanjujući interijer

Novi kokpit Vitare je spreman za avanture. S ukrasima svilenkastog sjaja i kromiranim elementima naći ćete sve što želite potražiti, a u kabini visoke kvalitete, novi sjedeći položaj tako je udoban da ne želite otići.

Praktičnan prtljažnik
Sa svojim 375-litarskim prostorom za prtljagu Vitara je savršeno prikladna za svaku namjenu, s dva 12 voltna priključka i rasvjetom.
Držač za boce na prednjim vratima
Držači bočica u prednjim vratima smješteni u ‘džepovima’ vrata mogu bez problema primiti putnu robu i veću osvježavajuću bocu.
Držač boca na stražnjim vratima
Na stražnjim vratima stvoreni su praktični uski držači boca namjenjeni putnicima straga.
Premium osjećaj
Ulazak u novu Vitaru je poput ulaska u sofisticirani svijet visokokvalitetnih materijala. Prostor gdje možete pronaći sve gumbe i prekidače koji su na prirodnom mjestu. Uživajte u unutarnjem prostoru koji ne želite napustiti.

Najsuvremenije povezivanje

Zvučni sustav s sučeljem za pametne telefone, 7 inčni zaslon osjetljiv na dodir omogućava jednostavno upravljanje multimedijalnim sustavima kao što su zvučni sustav, telefonija, navigacija i povezani smartphone uređaji. Značajke sustava možete odabrati iz četiri glavna izbornika (glazba, telefonski poziv, vožnja i veza). Audio sustav koji se poveže s pametnim telefonom radi s Apple CarPlay, Android Auto TM i MirrorLink TM tehnologijama. *

Android Auto
Android Auto koristi Google MapsTM karte, GoogleTM pretraživanje i ostale Googleove usluge bez ometanja pozornosti od vožnje.
Apple CarPlay
Ako spojite mobilni uređaj na svoj iPhone putem USB priključka, možete koristiti Apple CarPlay za upravljanje telefonskim pozivima bilo putem kontrole glasa ili dodirivanjem ugrađenog zaslona, pregledavanja glazbe, slanja i primanja poruka ili traženja uputa.
Mirror Link
Ako želite prikazati svoje smartphone aplikacije tijekom vožnje, možete koristiti MirrorLink TM.
* Apple CarPlay dostupna u zemljama navedenim na sljedećem linku: https://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay * Za više detalja i popis kompatibilnog Apple iPhone modela CarPlay usluge nalazi se na https://www.apple.com/ios/carplay/
* Apple, Apple CarPlay i iPhone su zaštitni znakovi tvrtke Apple Inc., SAD i druge zemlje. * Android Auto dostupan je na sljedećem linku: https://www.android.com/auto/#hit-the-road
* Zahtijeva pristup Google Play aplikacija Android Auta te je kompatibilan s Android pametnih telefona sustav, AndroidTM Lollipop 5.0 ili noviji sustavi: https://support.google.com/androidauto/#6140477
* Android i Android Auto zaštitni su znakovi tvrtke Google LLC. * U MirrorLinkTM kompatibilni smartphone navedene na stranici https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/ MirrorLinkTM * Car Connectivity Consortium je registrirani zaštitni znak LLC. ** Bluetooth® je registrirani zaštitni znak tvrtke Bluetooth SIG, Inc.

Dizajniran za avanture.

Od 1970. godine Suzuki je kontinuirano unaprijedio svoj pogon, čime je podigao Vitarine off-road sposobnosti na višu razinu. Uz AllGrip Select, možete odabrati način rada pogona na sva četiri kotača ili se možete podložiti naprednom sustavu kako biste prikupili nova iskustva.

Postoje četiri načina odabira
Pritiskanjem i zakretanjem brojčanika na središnjoj konzoli možete odabrati odgovarajući način rada s pogona na četiri kotača. Prikaz informacija o boji na sredini instrumenta obavještava vas o trenutačnoj postavci AllGrip sustava.

Auto način rada
Pod prosječnim uvjetima vožnje, potrošnja goriva je prioritetna i postaje samo pogon na četiri kotača ako primijetite klizanje.

Sportski način rada
Poboljšava svojstva zakretanja, omogućujući veći zakretni moment na stražnjim kotačima i povećava pogon papučice gasa za poboljšanje performansi vožnje.

Sniježni način rada
Korisno na snijegu, prašnjavim i drugim skliskim površinama povećava stabilnost prilikom ubrzavanja i doprinosi savijanju ceste.

Način zaključavanja
Za dodatnu kilometražu od snijega, blata ili pijeska, to vam daje veći zakretni moment na stražnjim kotačima i optimizira rad ESP-a za oslobađanje automobila

Lagano spuštanje nizbrdicom.
Vitara je također odlična pri nizbrdici. Aktivirajući kontrolu nagiba, automobil automatski detektira da kočnica motora više nije dovoljna za smanjenje brzine usporavanja. Čak i snaga kočenja sustava smanjuje klizanje na skliskoj površini; sve što morate je da se usredotočite na upravljanje kako biste izbjegli prepreke.

Uvijek u elementu.

Vitara je pogonjena novim Suzuki BoosterJet motorima. Visoki zakretni moment modernog, učinkovitog, izdržljivog i čistog turbopunjačkog benzinskog motor osigurava dovoljan domet, s iznimno niskom potrošnjom goriva.

Dinamički motori
Veći zakretni moment turbopunjačih BoosterJet motora postaje dostupan u manjim brzinama, čineći Vitari živahnom u gradu i izvan nje.
Pouzdana tehniha
U Japanu, Suzuki ima veliko iskustvo sa turbopunjačima koji se koriste u BoosterJet motorima.
Suvremeni detalji
Pod novim crvenim svjetlom nove stražnje svjetiljke, osvjetljavaju se moderna LED svjetla, dajući Vitaru moderniji izgled.

Uvjerljiva moć.

BoosterJet motori (1.4) iz Vitare imaju veliku učinkovitost.
Snažni četverocilindarski 1.4 BoosterJet sportski motor koji još uvijek ima umjerenu potrošnju goriva.

Snaga obnovljenih i snažnijih BoosterJet motora upogonjena je ručnim mjenjačem s pet ili šest brzina, ili automatskim mjenjačem za oba motora.

6-stupanjski ručni mjenjač
Optimizirani prijenos šestostupanjskog ručnog mjenjača motora 1.4 BoosterJet također doprinosi dinamičnom radu i ekonomičnosti goriva. Bolji osjećaj prebacivanja postignut je pomoću protuteže.

6-stupanjski automatski mjenjač
Poboljšani mjenjač za oba BoosterJet motora nudi izvrsno ubrzanje do zaustavljanja i osigurava uštedu goriva pri velikim brzinama. Integrirano hlađenje tekućine iz mjenjača-diferencijala također doprinosi potonjem.

Šesterostupanjski automatski mjenjači opremljeni su pokretnim vratilom montiranima iza upravljača što olakšava mijenjanje stupnjeva prijenosa, a pridonose sportskim i ugodnijim upravljanjem Vitare.

Uvjerljiva sigurnost.

Obnovljena Vitara ima čak nekoliko vrsta sustava za vožnju s naprednim senzorima, prati što se događa ispred Vas da biste mogli sigurno putovati.

Advanced Driving Support Systems * (ADSS)*

 

U Vitari se nalazi napredni sustav za zatamnjenje vjetrobranskog stakla (kamera sa jednim objektivom i laserski senzor). Visokoučinkovita kamera za detekciju pješaka i tragova te kombinacija ultraljubičnih senzora po noći doprinose sigurnoj vožnji.

Kada se kreće, Vitara koristi dva senzora – monokularnu kameru i laserski senzor – kako bi se utvrdilo postoji li opasnost od sudara s drugim vozilom ili pješakom. Nakon otkrivanja potencijalnog sudara, automobil djeluje na bilo koji od sljedeća tri načina, ovisno o situaciji.

1. Upozorenje


Upozorenje vozaču audio signalom i slikom na zaslonu

2.Povečanje sile kočenja

Uključuje pomoč pri kočenju, povečava silu kočenja ako je rizik od sudara visok i vozač naglo stišće kočnicu.

3. Automatsko kočenje

Primjenjuje snažno automatsko kočenje ukoliko još više poraste rizik od sudara.

* Kamera i laserski senzor imaju ograničenja u otkrivanju prepreka, traka i prometnih znakova. Nemojte se u potpunosti osloniti na sustav, uvijek držite odstojanje.

Upozorenje pri prestojavanju
Dok vozilo putuje brzinama većim od 60 km/h aktivna je funkcija upozorenja za napuštanje trake,  te se upozorava vozača svjetlosnim signalom (prikaz na display-u) i vibracijom upravljača.

 

 

Traka
Pri brzini od 60-160 km/h, automobil prepoznaje traku kamerom (jednim objektivom). Kad sustav prepozna da će automobil napusti traku, on automatski pomaže vozaču da se vrati u traku pomoću upravljača.

Upozorenje za slijetanje s ceste
Kad vozilo putuje oko 60 km/h, i ‘luta’ po svojoj traci sustav će pokazati upozorenje na upravljačkoj ploči što privlači pažnju vozača te ukazuje na pospanost ili neke druge čimbenike u kojima vožnja nije sigurna.

Prepoznavanje prometnih znakova
Sustav prati znakove cestovnog prometa s kamerom  (jednan objektiv). Kod prepoznavanja ograničenja brzine sustav prikazuje signal na instrumentnoj ploči podsjećajući vozača znakom na displayu. Pri otkrivanju višestrukih znakova moguće je istodobno prikazati najviše tri signala.

Praćenje ‘Mrtve točke’ * / **


Preko brzine od 15 km/h, prebacivanje iz trake u traku je osigurano sa 2 stražnje montirana bočna senzora koja detektiraju vozilo iz druge trake koje se nalazi u tzv. ‘mrtvom kutu’. Kada sistem detektira vozilo koje se nalazi u ‘mrtvom kutu’ upali se LED lampica upozorenja. Prilikom prestrojavanja u drugu traku LED lampica svijetli zajedno za zvučnim signalom upozorenja.

* Kamera i laserski senzor imaju ograničenja za otkrivanje prepreka, traka i prometnih znakova. Nemojte se u potpunosti osloniti na sustav, uvijek držite odstojanje.
** Display Deadlock dostupan je s GL + AllGrip i GLX modelima.

Adaptivni tempomat (ACC) *

 

Ako je još jedno vozilo ispred, prilagodljivi tempomat mjeri udaljenost drugog vozila s radilom milimetarske valne duljine i automatski održava udaljenost između vozila u skladu s odabranim postavkama. **

Ako nema vozila ispred automobila, sustav održava brzinu vozača (iznad 40 km/h).

Adaptivni tempomat s funkcijom Stop & Go *(samo za automatske mjenjače sa šest stupnjeva prijenosa). Osim prilagodljivog tempomata, funkcija Stop & Go pomaže vozaču u ubrzanju i kočenju, uz održavanje sigurne udaljenosti od vozila ispred sebe.

Kontrola adaptivnog tempomata u paru sa Stop & Go fuknciojom može u potpunosti kočiti automobil te pruža dodatnu podršku vozaču, primjerice u prometnim gužvama.

1. Kontinuirano upravljanje tempomatom

Ako je automobil dovoljno udaljen od vozila ispred sebe, Vitara će krenuti prema konstantnoj brzini.

2. Kontinuirani tempomat

Ako je automobil dovoljno udaljen od vozila ispred sebe, Vitara će krenuti prema konstantnoj brzini. (ACC sa Stop & Go-om) Kada se prednja kočnica stisne, Vitara automatski koči dok se održava dovoljno udaljenost od vozila ispred sebe. Ako vozilo ispred ponovno ubrza nakon 2 sekunde Vitara će ga ponovno početi slijediti. Inače, ACC će biti isključen i vozač može upravljati Vitarom bez pomoći sustava za praćenje vozila.

3. Praćenje vozila

Praćenje ako je vozilo dovoljno udaljeno od vozila ispred sebe. Vitara radi pri konstantnoj brzini. (ACC sa Stop & Go-om). Kada se prednja kočnica stisne Vitara automatski koči dok se održava dovoljna udaljenost od vozila ispred sebe. Ako je vozilo ispred ponovno ubrzalo 2 sekunde nakon zaustavljanja Vitara će ga ponovno početi slijediti. Inače, ACC će biti isključen i vozač može upravljati Vitarom bez pomoći sustava za praćenje vozila.

Stražnja kamera

Zaslon prikazuje sliku snimljenu straga, poboljšavajući vidljivost stražnjeg dijela vozila tijekom pomicanja.

Uvijek provjeravajte okolinu tijekom preusmjeravanja.

Prednja i stražnja parkirna senzora

Ultrazvučni senzori ugrađeni u odbojnicima otkrivaju prepreke i upozoravaju vozača vizualnim prikazom na višenamjenskom zaslonu i zvučnim signalom.

Upozorenje stražnjeg poprečnog prometa *

* Kamera i laserski senzor imaju ograničenja u otkrivanju prepreka, traka i prometnih znakova. Nemojte se u potpunosti osloniti na sustav, uvijek držite odstojanje.

Uz kupovinu nove SUZUKI VITARE dobivate na poklon
set zimskih kotača!

Čvrsta TECT karoserija
Dizajn Vitara okvira temelji se na konceptu Suzuki TECT, koji učinkovito apsorbira i distribuira energiju udara tijekom udara.
Sedam zračnih jastuka
Vozila se nadopunjuju sigurnosnim značajkama kao što su standardni SRS zračni jastuk za vozača i putnika, SRS bočni zračni jastuci u prednjem suvozačevom prostoru, koji smanjuju naprezanje u prsnom košu u bočnim sudarima, zračne zavjese SRS koje smanjuju snage glave, vozač SRS zračnih jastuka za koljena koji smanjuju snage na dnu nogu.
ESP®
Ako vozilo gubi svoju stabilnost u zavoju, elektronički sustav kontrole stabilnosti, tj. ESP® *, automatski pomaže vozaču da vraća kontrolu nad vozilom odgovarajućom intervencijom u sustavu kontrole motora i kočenja.

* ESP® je Daimler AG. registrirani zaštitni znak.

Svestrana udobnost.

Iskoristite svestranost automobila u slobodno vrijeme s Vitarom! Prostrana i udobno opremljena kabina te udobna oprema u različitim danima rada i avanturističkim vikendima pomoći će vam da iskoristite najviše od sebe.

Veliki prtljažnik
Svojim širokim otvaranjem i niskim utovarnim rubom, sve što se nalazi u prtljažniku Vitare je sve što trebate. Preklapanjem stražnjih sjedala, možete koristiti 1120 litara teretnog prostora.

Kontakt

Rezervirajte svoj termin! Provozajte Vitaru i uvjerite se u njene vrhunske sposobnosti.