Nova Suzuki Vitara Hibrid - Unikomerc automobiliUnikomerc automobili

SUZUKI VITARA 
Legenda u SUV segmentu

VITARA nastavlja povijest kultnog SUV-a koji je na tržištu već više od 30 godina. Najnovija verzija ovog automobila cijenjena je zbog svoje siluete, manevriranja, udobnosti i hrabrosti i izvan asfaltiranih cesta. Vitara se svakako ističe atraktivnom i aerodinamičnom SUV karoserijom s visokim razmakom od tla. Ergonomska i prostrana kabina te visok položaj sjedenja pružaju udobnost svim putnicima. Napredni AllGrip Select sustav pogona na sve kotače, koji je dostupan u gotovo svim razinama opreme, izdvaja model od konkurencije. Ispod haube automobil može imati jedan od dva benzinska motora: 1.4 Boosterjet mild Hybrid (tzv. blagi hibrid) ili 1.5 DualJet Hybrid, odnosno sa Suzuki Strong Hybrid tehnologijom.

Napredni pogon i ekonomični motori

TEHNIČKI PODACI

Inovativni blagi hibridni sustav u Vitari s 1,4-litrenim benzinskim motorom Boosterjet (VITARA HYBRID) s turbopunjačem sastoji se od integriranog 48-voltnog ISG startera/generatora (50 Nm), litij-ionske baterije i pretvarača (s 48 na 12 volti) . Viši napon omogućuje učinkovitiju upotrebu okretnog momenta elektromotora pri pokretanju ili ubrzavanju. Sustav ima novu funkciju praznog hoda koja eliminira potrošnju goriva pri usporavanju. Novo rješenje pomaže u smanjenju potrošnje goriva i emisije ugljičnog dioksida. Vitara 1.4 Boosterjet nudi se s fino podešenim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Vitara 1.5 DualJet Hybrid najnovija je verzija motora. Ovaj automobil pokreće atmosferski benzinski motor obujma 1462 cm3 (VITARA STRONG HYBRID), koji u interakciji s elektromotorom stvara dodatne 33 konjske snage. Sustav pohranjuje energiju u litij-ionsku bateriju napona 140V i kapaciteta 840Wh, što omogućuje vožnju samo na električni pogon. Prijenosni sustav koristi automatizirani šesterostupanjski 6AGS mjenjač koji daje ugodan osjećaj vožnje zahvaljujući izravnoj vezi s elektromotorom (koji podržava pogon pri promjeni brzina). Cjelinu podupire sustav ISG (starter/alternator) integriran s motorom s unutarnjim izgaranjem, napajan litij-ionskom baterijom, što savršeno olakšava meki start u gradskoj vožnji. Sva ova rješenja omogućuju znatno smanjenje potrošnje goriva i emisije CO₂, pa je 1.5 DualJet Hybrid još više “eko” i definitivno prijateljski nastrojen prema novčaniku vlasnika.

Udobnost i sigurnost

BOJE VOZILA

VITARA HYBRID je dostupna u širokom rasponu boja. Osnovna Comfort verzija nudi se u 7 boja karoserije. Osnovne boje su bijela (26U) i svijetlo crvena (ZCF). Verzije Comfort, Premium, Elegance i Elegance + dostupne su u rasponu od 15 boja, od kojih je 7 punih (monotonih) boja, a 8 dvobojnih (dvotonskih) kombinacija: osnovna boja karoserije + krov obojen u bijelu (26U) ili crnu (ZCE) ). Nove su boje: Solar Yellow Pearl s jakim, sunčanim odsjajima i profinjena ledeno sivkasta sa plavim metalikom.

Napomena: ogledne fotografije mogu također sadržavati elemente odabrane verzije opreme, ali za drugačiju konfiguraciju pogona i / ili mjenjača.

Pošaljite upit